لیست اختراعات احمد اسوده
اختراع "ساخت فيبر ميكرواستخراج فاز جامد با استفاده از پپتيد طراحي شده با قابليت عملكرد نيمه اختصاصي براي جذب مورفين" كه در زمينه پزشكي و تشخيصي كاربرد دارد؛ براي حل مشكل عدم شناسايي مقادير پايين مورفين با راه حل اتصال اختصاصي و پيش تغليظ مورفين انجام گرديده است.
توليد آنزيم نوتركيب فيتازمقاوم به حرارت باكاربرد صنعتي
اسيدهاي چرب و به ويژه اسيدهاي چرب غير اشباع موجود در خوراك نشخواركنندگان، براي ميكروارگانيسم هاي موجود در شكمبه، سمي مي باشند. اين ويژگي سبب شده است كه بلافاصله پس از ورود خوراك به داخل شكمبه، ميكروارگانيسم ها شروع به هيدروژنه نمودن آن ها و تبديل اسيدهاي چرب غير اشباع به شكل اشباع آن ها مي نمايند. از طرفي اسيدهاي چرب غير اشباع از لحاظ بهبود سلامت خود دام و به ويژه مصرف كننده فرآورده هاي دامي، از اهميت بسيار بالايي برخوردار مي باشد. لذا تلاش هاي زيادي براي جلوگيري از فرآيند زيست هيدروژنه شدن اسيدهاي چرب غير اشباع در شكمبه انجام شده است تا بتوان ميزان حضور اين گروه از تركيبات را در روده باريك نشخواركنندگان افزايش داد تا در پي جذب آن ها، علاوه بر بهبود سلامت حيوان، كيفيت فرآورده هاي دامي از نظر سلامت انساني، افزايش يابد. روش هايي كه تاكنون به كار رفته اند بر اساس ايجاد تغيير در شكل چربي وارد شده به داخل شكمبه مي باشند كه در نتيجه در شكمبه حفظ مي گردد. اين روش به صورت صنعتي انجام مي شوند كه منجر به افزايش قيمت تمام شده آن ها مي گردد. روش ابداعي جديد كه براي اولين بار در دنيا مي باشد بر اساس جلوگيري از فعاليت هاي بيوشيميايي است كه منجر به هيدروژنه شدن چربي ها توسط ميكروارگانيسم ها مي گردد و در عين حال از بروزاثرات سمي آن ها بر ميكروارگانيسم ها جلوگيري مي نمايد. اين اختراع مي تواند تحولي بزرگ در صنايع دامپروري و غذايي ايجاد نمايد.
خلاصه اختراع: عنوان: پماد پودر پوست قورباغه با خاصيت ترميم كنندگي زخم زمينه اختراع: اختراع حاضر به طور كلي در زمينه پانسمان هاي زخم قرار دارد. در اين اختراع، پوست قورباغه گونه Rana ridibunda، كه در مرداب هاي ايران زندگي مي كند، به صورت پودر خشك شده در فرمولاسيوني نوآورانه به صورت پمادي در ترميم زخم به كار گرفته شده است. اين پماد شامل دو فاز آبي و چربي است و از اين قابليت برخوردار است كه خواص ترميمي و ضد ميكروبي تركيبات آبدوست، چربي دوست و آمفي پاتيك موجود در پوست قورباغه را حفظ مي كند. اين پماد در ترميم زخم به صورت موضعي موثر بوده است و جميع مواد اثر بخش پوست قورباغه در ترميم زخم را در يك محصول التيام دهنده با خاصيت ضد ميكروبي جمع كند، علاوه بر اينكه كم هزينه و اقتصادي است، كاربرد ساده تري داشته و حمل و نگهداري آن آسان تر است.
آئروليزين يك آنزيم بيولوژيك مي باشد كه توسط باكتري آئروموناس هيدروفيلا كه در در ارگانهاي مختلف داخلي ماهي ها حضور دارد توليد و ترشح مي شود.اين آنزيم به صورت تجاري توسط پروفسور پيتر هاوارد در كانادا استخراج و به قيمت بالايي عرضه مي شود. از اين آنزيم اغلب براي ايجاد منفذ در غشاء سلول و نفوذ پذير كردن آن مورد استفاده مي شود و در اكثر كارهاي تحقيقاتي كه بر روي تك ياخته هاي داخل سلولي انجام مي شود و قصد جداسازي اين ميكروارگانيسم ها از داخل سلول به صورت دست نخورده وسالم را دارند اين آنزيم مورد استفاده قرار ميگيرد. از طرفي از اين آنزيم كه توسط يك شركت كانادايي نيز توليد مي شود و با اتصال آن به يك رنگ فلورسنت پروتئين هاي متصل به مولكول GPI را شناسايي مي كنند.من نيز در كار پايان نامه ي خود جهت جداسازي شيزونت يك انگل در داخل سلول يوكاريوتي ( تيلريا آنولاتا) نياز به اين آنزيم داشتم ولي از آنجايي كه واردكردن آن به جهت نداشتن كدنامبر و ساير مشخصات براي شركت هاي وارد كننده مشكل بود و هم قيمت بسيار بالايي داشت تصميم گرفتم خودم اين آنزيم را استخراج و جداسازي كنم كه خوشبختانه موفق هم شدم ودر وهله ي اول در پايان نامه ي خود با موفقيت از آن استفاده كردم.
استفاده روز افزون از آنتي بيوتيك ها براي درمان انواع بيماري هاي عفوني زمينه را براي ايجاد سويه هاي مقاوم فراهم كرده است به طوري كه امروزه برخي از سويه هاي باكتريايي تحت تاثير هيچ يك از آنتي بيوتيك هاي رايج امروزي قرار نمي گيرند. بنابراين امروزه بايد به دنبال جايگزيني مناسب براي اين تركيبات بود تا بتوان با اين مشكل مقابله كرد. در اين بين شخص شده است كه ترشحات پوستي دوزيستان سرشار از تركيباتي با ماهيت پپتيدي است كه اثرات قابل توجهي عليه انواع ميكرو به ها دارد و مي تواند به عنوان آنتي بيوتيك هاي جديد به سبد دارويي اضافه شوند. در اين پروژه با استفاده از ترشحات پوستي قورباغه مردايي بومي ايران سعي موفق به جداسازي و شناسايي دو پپتيد با اثرات ضد ميكروبي شويم. ابتدا قورباغه از نواحي مختلف خراسان جمع آوري شدند. ترشحات خام با استفاده از تحريك بخش پشتي قورباغه توسط جريان الكتريكي 4-6 ولت و شستشو با بافر فسفات 10mM واجد PH=1/7 تهيه شد. در ادامه با استفاده از دستگاه اولترافيلتراسيون تركيبات پپتيدي واجد وزن 1-10KD جداسازي و تغليظ شدند. سپس توسط RP-HPLC پپتيدها خالص سازي شد و با استفاده از تست ميكروبي پپتيدهايي كه خاصيت ضد ميكروبي داشتند گزينش شدند. اين پپتيدها خاصيت از بين بردن طيف وسيعي از ميكروب ها را از خود نشان دادند. MIC و فعاليت هموليزي پپتيدها نيز مورد برسي قرار گرفت م حدوده MIC اين دو تركيب حدود mg/ml 15-5 است هيچكدام از پپتيدها فعاليت هموليزي نداشته كه از ويژگي هاي بسيار خوب پپتيدهاي شناسايي شده است.
موارد یافت شده: 6